Vacature Vleermuismedewerker

Vacature Vleermuismedewerker

Bijverdienen tijdens je studie?

Ervaring opdoen in het werkveld?

Word vleermuismedewerker!

Werkzaamheden

Alle Nederlandse vleermuizen zijn beschermd volgens de Wet Natuurbescherming. Omdat vleermuizen in Nederland vooral in gebouwen of boomholtes verblijven, levert dit nogal eens conflicten op tijdens verbouwing, sloop of kap. Als vleermuismedewerker word je opgeleid om veldonderzoek te doen naar objecten die mogelijk in gebruik zijn door vleermuizen, om schade aan belangrijke verblijfplaatsen, vliegroutes en foerageergebieden te voorkomen. In de avond of nacht ga je, gewapend met batdetector en zaklamp, op zoek naar vleermuizen in je plangebied. Vervolgens interpreteer je wat je ziet en hoort, zodat je niet alleen weet welke soorten aanwezig zijn, maar ook of ze het gebied gebruiken om te eten, paren, jongen groot te brengen, overwinteren of als vliegroute. Met deze informatie op zak kan vervolgens gezocht worden naar een passende oplossing voor zowel de vleermuizen als de bouwplannen.

JM ecologie

JM ecologie is een ecologisch adviesbureau in Friesland, aangesloten bij Netwerk Groene Bureaus. We hebben een brede kennis in huis, variërend van zoogdieren (waaronder vleermuizen) tot insecten en van vissen tot vogels. Ons team bestaat uit gedreven veldecologen, ieder met zijn of haar eigen specialisatie. Heb jij dezelfde passie en gedrevenheid voor de natuur in ons land? Dan delen we onze kennis en ervaring graag met je, zodat je niet alleen een leuk inkomen verdient, maar ook een hoop kennis en ervaring opbouwt die essentieel is voor je latere carrière in de ecologie.

Wat zoeken we?

Je hoeft vooraf geen kennis over of ervaring met vleermuisonderzoek te hebben, maar we zoeken wel iemand die affiniteit heeft met de natuur en het doen van veldwerk. Verder stellen we de volgende eisen:

  • je hebt HBO werk- en denkniveau en kunt zelfstandig werken;
  • je bent gedurende 5 avonden in april en begin mei beschikbaar voor de Masterclass;
  • je bent tussen 15 mei en 1 oktober minstens 2 maanden lang, minstens twee keer per week ’s avonds en/of ’s nachts beschikbaar; vaker mag zeker ook;
  • je beschikt bij voorkeur over rijbewijs B en eigen vervoer.

Wat krijg je er voor terug?

  • Een gratis opleiding met theorie- en praktijkavonden en persoonlijke begeleiding door ervaren vleermuiswerkers waarbij je alles leert wat je nodig hebt om zelfstandig vleermuisonderzoek uit te voeren.
  • Een werkplek met gepassioneerde ecologen die je alles willen leren over hun vakgebied;
  • De mogelijkheid om mee te lopen met diverse andere werkzaamheden binnen het bedrijf;
  • Een goede ervaring op  je CV, die na je studie de kans op een baan sterk vergroot;
  • Minstens 6-8 uur werk per week.

Interesse? Mail je CV en motivatie naar info@jmecologie.nl