Vacatures

Vacatures

Veldmedewerkers vleermuis- en gierzwaluwonderzoek gezocht!

Wil jij iets betekenen voor de bescherming van vleermuizen en gierzwaluwen in Nederland? Wij zijn op zoek naar veldmedewerkers voor het seizoen 2024. Wanneer er werkzaamheden zoals verduurzaming van een woning uitgevoerd gaan worden zal er eerst onderzocht moeten worden of verblijfplaatsen of nesten van beschermde soorten afwezig zijn om overtredingen van de wet te voorkomen.

Hiervoor zijn we op zoek naar veldmedewerkers voor het seizoen 2024. Na een interne opleiding ga je aan de slag als vleermuisonderzoeker. Je werkt ’s avonds rond zonsondergang, of ’s nachts voor zonsopkomst. Ideaal om te combineren met je studie of andere baan! Het is wel belangrijk dat je flexibel bent, omdat het werk weersafhankelijk is en bij harde wind of regen niet door kan gaan. Dit betekent wel dat je nooit in de stromende regen of kou in het veld zal staan!

Gratis opleiding

Voordat je aan de slag kunt krijg je een gratis interne opleiding. Deze opleiding noemen we de MasterClass. De MasterClass bestaat uit 4-5 theorieavonden met daarnaast zowel zelfstandige als begeleide oefenrondes.

Aan het einde van de Masterclass zal je beoordeeld worden om te bepalen of je kennis en kunde voldoende is om betaald veldwerk uit te gaan voeren. Je wordt goed begeleid en met een goede inzet kom je heel ver.

Het werk

Vanaf 15 mei begint het betaalde veldwerk. Je geeft elke week door welke dagen je beschikbaar bent en geeft hierbij ook aan of je in de avond en/of vroege ochtend wilt werken. We verwachten dat je gemiddeld minimaal 2x per week beschikbaar bent. Er zal wekelijks een planning gemaakt worden op basis van je beschikbaarheid.

Na een volledig seizoen veldwerk krijg je een certificaat waarmee je kan aantonen dat je ervaring hebt met het uitvoeren van vleermuis- en gierzwaluwonderzoek. Een mooie aanvulling voor op je cv!

Hoe ziet het veldwerk er globaal uit?

Je zal vaak met een groep en soms in je eentje (in overleg, als je dit wilt) naar een locatie toegaan om hier zelfstandig een woning of een woningblok te observeren om te onderzoeken of vleermuizen of gierzwaluwen gebruik maken van een woning. Het werk wordt uitgevoerd rond zonsondergang of voor zonsopkomst. Een onderzoeksronde duurt ongeveer 2 tot 4 uur, afhankelijk van het soort onderzoeksronde. De reistijd naar en van de werklocatie betreft tevens betaalde werktijd. Nadat je een onderzoeksronde hebt uitgevoerd lever je een veldrapport op met o.a. foto’s en geluidsopnames van je waarnemingen.

Wat bieden wij jou?

  • Een gratis en goede interne opleiding
  • Salaris van €20 tot €25 per uur, afhankelijk van ervaring en of je ’s avonds of ’s nachts werkt
  • Betaalde reistijd en een ruime kilometervergoeding
  • Je bepaalt zelf wanneer je beschikbaar bent
  • Werkervaring opdoen in een leuk en jong team!


Wat verwachten we van jou?

  • Je bent minimaal 2x per week beschikbaar van mei tot oktober 2024
  • Je hebt affiniteit met natuur
  • Je vindt het geen probleem om ’s avonds en ’s nachts te werken
  • Een (afgeronde) opleiding richting ecologie, biologie of een vergelijkbare opleiding is een pré
  • Rijbewijs B met een eigen vervoersmiddel is een pré, maar er zijn carpoolmogelijkheden

Ben jij enthousiast geworden en zie jij jezelf over een paar maanden zelfstandig vleermuisonderzoek doen bij JM ecologie? Stuur dan snel je cv en motivatie naar info@jmlaatvliegers.nl

Indien je meer informatie wilt of nog vragen hebt neem dan ook gerust contact op.